ختنه زنان و مردان

• ختنه دختران با چه اهدافى در کشور هاى مزبور انجام مى شود؟

اهداف آن را بدین صورت مى توان جمع بندى کرد:

۱- براساس ادعاى مسلمانان آفریقایى طبق دستور اسلام
۲- مفید بودن از لحاظ بهداشتى
۳- نگهدارى از باکرگى دختران جوان تا زمان ازدواج
۴- کنترل تمایلات جنسى دختران تا قبل از ازدواج براساس سنت قدیمى آفریقایى _ آسیایى
۵- اطمینان دادن به شوهر آینده از جنبه پاک بودن دختر
۶- زیباگرایى و بهداشتى بودن بدن دختر
۷- پیدا کردن روح پاک

طبق آخرین آمارگیرى سازمان جهانى بهداشت تقریباً بیش از صد و شصت میلیون نفر از زنان (اعم از کودک، نوجوان و جوان) در بیش از سى کشور آفریقایى و آسیایى ختنه شده اند.
 به جرات مى توان گفت روزانه تعداد زیادى از دختربچه هاى بى گناه بین سنین ۴ تا ۱۰ ساله در کشور هاى ذکر شده ختنه مى شوند. در آفریقا این سنت قدیمى توسط افراد مسن و مذهبى در روستا ها یا نقاط دورافتاده از شهر ها انجام مى گیرد.

طبق گزارش ها گاهى توسط پرستاران، ماما ها و حتى پزشکان با مخارج بالاتر و بهداشتى تر به طور غیرقانونى انجام مى شود. چندین مورد در کلینیک هاى خصوصى در کشور انگلستان توسط پزشکان سودانى و سومالیایى گزارش شده که تحت تعقیب پلیس هستند.

بیش از ۷۹ درصد دختران در کشور هاى آفریقایى و ۱۲ درصد در کشور هاى آسیایى قربانى این مسئله مى شوند. این در حالى است که در تعدادى از کشور ها نظیر سودان و سومالى بیش از ۹۸ درصد است.طبق آخرین آمار در گامبیا  به ۸۹ درصد رسیده است. این عمل در ۹۱ درصد موارد بر روى دختران سنین ۴ تا ۱۰ ساله انجام مى گیرد.

 در بین یهودیان و مسیحیان این عمل نادر است، به طورى که در دو قبیله در کشور اتیوپى و دو قبیله در کشور نیجریه به سازمان جهانى بهداشت گزارش شده است که در یک قبیله نیجریه اى ختنه زنان قبل از ازدواج انجام مى شود و در قبیله دیگر در همین کشور ختنه به پس از زایمان اول موکول مى شود.

قابل ذکر است تحقیقات گسترده و جامعى توسط محققین و متخصصین اطفال، زنان و زایمان، روان شناسان به خصوص استادان ادیان مختلف (اعم از مسیحى، یهودى و مسلمان) پیرامون مسئله ختنه زنان از طرف سازمان جهانى بهداشت صورت گرفته است. طبق این بررسى ها در هیچ یک از آ یات قرآن و قسمت هاى مختلف کتاب انجیل و یا سایر کتاب هاى آسمانى ختنه زنان توصیه نشده است. هر کسى که دستور اسلام را منبع انجام این عمل وحشیانه قرار مى دهد با عدم اطلاع از دستورات مذهبى، عوام فریبى و یا عقاید شخصى و سنت عقب افتاده آنها مرتبط است. سازمان جهانى بهداشت سنتى بودن قضیه را تنها دلیل این عمل ذکر مى کند و آگاهى کامل از غیرمذهبى بودن انجام این عمل را به تمام کشور هاى عضو سازمان  ملل ابراز داشته است.

  • ختنه زنان چه عوارض و خطراتى را به دنبال دارد؟

۱- این عمل در بیش از ۳۰ کشور جهان انجام مى شود و در ۷۰ تا ۸۰ درصد موارد با وسایل آلوده و غیربهداشتى بدون استفاده از هیچ داروى موضعى انجام مى شود در نتیجه خطر مرگ و شوک وجود دارد.
۲- خونریزى هاى شدید و گاهى غیر قابل کنترل که منجر به مرگ مى شود
۳- عفونت هاى موضعى و عمومى بدن که اغلب به درمان هاى پزشکى احتیاج دارند
۴- درگیرى ها و بیمارى هاى روانى حاصل از این امر
۵- ایجاد جوش گاه   (اسکار) در قسمت بریدگى ها با طول و گستردگى زیاد
۶- عفونت هاى حاد و مزمن دستگاه تناسلى و ادرارى
۷- احساس درد هاى غیرقابل تحمل در صورت قادر بودن به رابطه جنسى
۸- مشکلات نازایى، خطرات و مشکلات ناشى از حاملگى و به خصوص زمان زایمان

این عمل از طریق روش هاى مختلفى انجام مى شود. با توجه به نوع انجام این عمل شدت عوارض متفاوت است. وحشیانه ترین روش در کشور هاى سومالى، سودان و همچنین اتیوپى به کار مى رود.

5/۷۸ درصد زنان در کشور هاى مذکور به علت برش هاى طولانى و عمیق و جوش گاه هاى (اسکار هاى) زخمى حتى قادر به رابطه جنسى با شوهران خود نیستند و تا پایان عمر رابطه جنسى ندارند و یا در صورت انجام این امر و حامله شدن قادر به زایمان طبیعى نخواهند بود. در این صورت زایمان آنها با جراحى انجام شده و یا در نقاط دورافتاده به علت خطرات ناشى از زایمان طبیعى خود و نوزادانشان فوت مى کنند. آمار مرگ ومیر این زنان و نوزادان آنها نزدیک به یک میلیون در سال تخمین زده شده است.

• در مقام مقایسه ختنه پسران با ختنه دختران چه ارجحیت هایى دارد؟

ختنه پسران در تمام ملل مسلمان و نیز بین یهودیان رایج است. براساس آمار هاى اخیر در ده سال گذشته مسیحیان نیز با ختنه پسران خود موافقت کرده و اقدام به انجام این عمل مى کنند.

* از جمله مزایاى ختنه پسران بنابر تحقیقات علمى مى توان به این ها اشاره کرد:
۱- پسران ختنه شده از بهداشت بالاترى برخوردارند.
۲- از عفونت هاى ادرارى و کلیوى پیشگیرى مى کند.
۳- از بیمار هاى مقاربتى و احتمالاً سرایت فورى HIV جلوگیرى مى کند.
۴- سرطان دستگاه تناسلى در مردان ختنه شده کمتر از سرطان در مردان بدون ختنه است.
۵- زنانى که شوهرانشان ختنه شده اند کمتر در معرض ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند.
۶- لذت بردن بیشتر از رابطه جنسى.

* در کشور آمریکا که یک کشور مسیحى است در هر بیست و شش ثانیه یک نوزاد پسر اعم از مسیحى، یهودى و مسلمان ختنه مى شوند.
 آخرین آمار سالیانه نشان داده است در سال گذشته در آمریکا تعداد یک میلیون و دویست و پنجاه هزار نوزاد پسر ختنه شده اند که ۷۴ درصد توسط متخصصین زنان و زایمان انجام شده است.

* طبق آمار ها در کانادا حداقل بیست درصد و در استرالیا پانزده درصد از نوزادان پسر ختنه مى شوند. ختنه زنان از طرف سازمان ملل و سازمان جهانى بهداشت و طبق قوانین تمام کشور هاى اروپایى، آمریکایى و اغلب کشور هاى آسیایى غیرقانونى است. در این کشور ها افرادى که به این کار مبادرت مى ورزند توسط دولت مورد تعقیب قرار مى گیرند.

تجربه نشان داده است هرگز شخصى یا اشخاصى که در این کشور ها به این کار دست مى زنند مورد تعقیب قانونى قرار نگرفته اند.

* محققان سازمان جهانى بهداشت در معنى لغاتى نظیر ختنه دختران یا قطع عضو در دختران فرقى نمى گذارند و آن را یک عمل با دو معنى مشابه تلقى مى کنند و این عمل را از جمله سنت هاى بسیار عقب ا فتاده و خطرناک مى دانند.

* محققان از هر زن یا مردى در هر کجاى دنیا خواسته اند که:
۱- به غیرقانونى بودن این عمل حتى در کشور هایى که این عمل انجام مى شود توجه کنند.
۲- صد درصد آن را با حق و حقوق در سلامتى اطفال، دختران و زنان مغایر بدانند.
۳- انجام این عمل مغایرت کامل با حقوق بشر، در هر نقطه از دنیا دارد.

توصیه سازمان جهانى بهداشت این است که افراد با هر وسیله ممکن ابراز تنفر خود را در انجام این عمل به گوش مسئولان و سیاستمداران و هر انسان دیگر در هر کشورى که زندگى مى کنند برسانند و براى عدم انجام آن از هر راهى مبارزه کنند.

* دکتر حسن آزاده در سال ۱۹۶۶ میلادى براى تحصیل در رشته پزشکى از ایران به آلمان غربى رفت.
پس از گذراندن دوران تحصیلات پزشکى عمومى و تخصصى در سال ۱۹۸۰ یک سال پس از پیروزى انقلاب اسلامى به ایران برمى گردد. پس از شش ماه کار در یک بیمارستان خصوصى در سال ۱۳۵۹ با مقام استادیارى در دانشگاه شهید بهشتى استخدام مى شود. بیمارستان آیت الله طالقانى از بیمارستان هاى وابسته به دانشگاه بود.
بخش زنان بیمارستان مذکور به سرپرستى دکتر آزاده که مجهز به مدرن ترین وسایل ژنیکولوژى و زایمان بود راه اندازى مى شود. ولى طى این زمان به دلیل جنگ ایران و عراق، کمبود پزشک و نیاز مردم جمعه هاى هر هفته همراه تیمى شامل پزشکان و پرستاران به درمانگاهى در جنوب تهران رفته و به طور رایگان به معالجه بیماران مى پرداختند، به طورى که روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ بیمار را ویزیت مى کردند.
طى همین سال ها مدتى را هم به جنوب ایران رفته و به مداواى مجروحین جنگى پرداخته است.
زمانى که قانون عدم پذیرش رزیدنت مرد در رشته زنان و زایمان به اجرا درآمد و مسئولیت این امر به خانم ها داده شد وى از ایران به آلمان بازگشت و در راستاى همکارى با سازمان بهداشت جهانى با آنها تماس گرفت. با توجه به نیاز شدید این سازمان به افراد متخصص، با تجربه و داراى سابقه تدریس به ویژه در رشته زنان از تقاضاى ایشان استقبال کردند.
وى پس از عضویت در این سازمان در سال ۱۹۸۴ به آفریقاى غربى شهر بانجول پایتخت کشور گامبیا مى رود و ریاست بخش زنان و زایمان یک بیمارستان ۵۰۰ تختخوابه را به عهده مى گیرد. به طورى که این بیمارستان بیش از ۱۲ هزار زایمان در سال و سالیانه بیش از ۳۲۰۰ عمل جراحى زنان داشت.
وى مى گوید: «اغلب روز ها وسایل و دارو ها به اندازه اى بود که فقط مى توانستیم در درمان بیماران اورژانس فعال باشیم. در آفریقا حتى یک بیمارستان را نمى توان تنها از بودجه دولت تامین کرد، بلکه هر بیمارستان براى درمان بیماران به کمک هایى از طرف سازمان بهداشت جهانى، کشور هاى اروپایى و انجمن هاى خیریه نیاز دارد.
 در مدت ده سال فعالیت در آفریقا با کمک مردم خیر، به خصوص بودجه کمک سفراى خارجى در کشور گامبیا مبلغى بیش از دویست هزار پوند انگلیس جمع آورى کردم و هفت درمانگاه با امکانات کامل زایمان با کمک مردم به خصوص در نقاط محروم آن کشور تاسیس کردم. رئیس جمهور وقت آن زمان «پرزیدنت جوارا» لقب دکتر مسلمان و گداى حرفه اى براى نجات جان بیماران در گامبیا به من داد و خود نیز مرا یارى مى کرد.»
وى هم اکنون پس از ۲۲ سال کار در کشور هاى آفریقایى و انگلستان به ایران برگشته و در حال کار است.

 نویسنده  : دکتر حسن آزاده-متخصص زنان و زایمان
منبع: سایت IRANHEALERS

نظرات 2 + ارسال نظر
محمد سه‌شنبه 30 مرداد‌ماه سال 1386 ساعت 04:02

با تشکر از شما مطالب بسیار آموزنده و و جالب را نوشتید

بارون چهارشنبه 31 مرداد‌ماه سال 1386 ساعت 12:23 http://man-o-baroon.blogsky.com

نوشته های قبلیتون دیگه. مگه پاک نکردین؟ آرشیوتون باز نمیشه آخه...

آرشیو مشکلی نداره و باز می شه. دوباره سعی کنید.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد